Преосвященным Мелетием во всех храмах Рославльской епархии благословлено за Божественной литургией после молитвы о мире в Украине возносить молитву о избавлении от короновируса.

«Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, Ты бо рекл еси пречистыми устами Твоими: «Аминь глаголю вам, яко аще двое от вас совещаются на земли о всякой вещи, о которой просят, будет им от Отца Моего, Иже на небесех: где двое или трое собрани во имя Мое, там Я есть посреде их». Непреложны словеса Твоя, Господи, милосердие Твое безприкладно и человеколюбию Твоему нет конца. Сего ради молим Тя: даруй нам рабом Твоим смиренно просить Тя; помилуй нас, живущих в земле Российской и во всех странах ближних и дальних, защити от нынешнего пагубного поветрия, останови распространение смертоносной язвы в мире сем, даруй исцеление болящим.

Отверзи нам ум, Господи, к осознанию грехов своих и пониманию сего происходящего за нечестие сердец наших. Удержи нас от ропота и гнева, осуждения и уныния. Помози нам, Господи, быть благодарными и всегда помнить милость Твою о каждом человеке. Даруй нам, Боже, терпение, смирение, покаяние и надежду на скорое прекращение сего злого поветрия и веру твердую, что на все есть святая воля Твоя! Аминь».

просмотры (18)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *